اگر از سمعک استفاده نکنید چه اتفاقی میوفتد؟
نوشته شده توسط : iran samak

عوارض عدم استفاده از سمعک
یکی از مهم‌ترین نکاتی که افراد کم شنوا باید رعایت کنند، استفاده مداوم از سمعک می‌باشد. عدم بهره‌گیری از آن، باعث محرومیت مغز از شنیدن پیام‌ها و صداهای محیط اطراف می‌شود؛ از همین رو، یکی از مهم‌ترین عوارض عدم استفاده از سمعک، آزرده خاطر شدن خانواده می‌باشد. یکی از دلایل تاکید پزشکان بر استفاده از این ابزار در‌ هنگام بیداری، آن است که سمعک باعث فعال نگه داشتن نواحی مربوط به شنوایی در مغز می‌شود. لذا بهتر است تا شما فقط به هنگام خوابیدن، دوش گرفتن و شنا کردن سمعک را از گوش خود بیرون آورید. ما‌ در این مقاله قصد داریم تا به عوارض عدم استفاده از سمعک بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

علت ضعف شنوایی
کم شدن شنوایی، می‌تواند دارای علل مختلفی باشد. یکی از مسائل رایج و متداول، که امروزه افراد زیادی به آن باور دارند، آن است که کم شنوایی صرفاً مختص افراد مسن می‌باشد و عوارض عدم استفاده از سمعک نیز دامن گیر سالمندان می‌شود. به طور کلی، با بالا رفتن سن، از قدرت شنوایی کم می‌شود و در طی تحقیقاتی، از بین هر ۳ نفر در سنین ۶۵ الی ۷۴ سال، یک فرد شنوایی خود را از دست می‌دهد. می‌توان گفت که نیمی از افراد در سنین بیشتر از ۷۵ سال، شنوایی خوبی ندارند. در این میان سبک زندگی افراد نیز نقش مهمی در حفظ سلامت شنوایی دارد. افرادی که سیگار می‌کشند و به طور مداوم در معرض صداهای بلند هستند و همچنین افراد دارای سابقه خانوادگی، بیشتر از دیگران، مستعد مشکلات شنوایی می‌باشد.

جهت خرید سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
مشاهده اطلاعات تماس
شماره تماس: ٢-٦٦٩٦٢٩٥١(۰۲۱)

کم شنوایی انتقالی
همانگونه که گفته شد، ضعف شنوایی دارای علت‌های متفاوتی است. کم شنوایی از نوع انتقالی، به انسدادها و موانع خارجی مرتبط است. هرگونه عامل و بیماری که در مجرای گوش نوعی مانع ایجاد کند اجازه منتقل شدن مکانیکی صدا را به گوش داخلی ندهد، کم شنوایی انتقالی اتفاق می‌افتد. این نوع ضعف شنوایی تحت تاثیر کاهش قدرت انتقال صدا سبب می‌شود تا صوت با انرژی پایین‌تری وارد گوش شود و نتواند به اندازه کافی محرک سلول‌های حسی گوش باشد. در این نوع از ضعف شنوایی، فرد نیاز به صدا با انرژی بیشتری دارد و لازم است تا مشکلات و موانع مکانیکی از سر راه صوت برداشته شوند. عوارض عدم استفاده از سمعک می‌تواند برای این نوع از کم شنوایی نیز صادق باشد.

بیشتر بخوانید،

 “انواع کم شنوایی و ناشنوایی و راه های پیشگیری از آن ها“

“آیا باید همیشه از سمعک استفاده کنم؟“

کم شنوایی حسی
آسیب‌های عمیق‌تری که به اعصاب گوش می‌رسند، می‌توانند باعث کم شنوایی از نوع حسی شوند. عوارض عدم استفاده از سمعک برای افراد درگیر مشکلات حسی و عصبی گوش، می‌تواند کمی‌ متفاوت‌تر‌ از دیگر افراد با شنوایی کم‌تر باشد.  با ایجاد اختلال در عملکرد عصب شنوایی، فرد دچار کم شنوایی حسی عصبی می‌شود و معمولاً این حالت، وضعیتی است که قابلیت درمان را دارا نیست. در این نوع از ضعف شنوایی، کاهش شدت صدا وجود داشته، البته که ممکن است در صداهای بلند نیز تغییراتی اعمال شده و به گوش فرد برسد. درواقع فرد می‌تواند درک پایینی‌ از صداهای اطراف داشته باشد. برای درمان کم شنوایی حسی عصبی، می‌توان خرید سمعک را در اولولیت قرار داد. انواع سمعک‌ها با توجه به درجه کم شنوایی افراد، می‌توانند متغیر باشند.

سمعک چیست؟
نام دستگاهی که به بهبود شنوایی در افراد کم شنوا کمک می‌کند، «سمعک» یا «hearing aid» می‌باشد. این دستگاه یک ابزار الکترونیکی کوچک است که با تقویت امواج صدا، باعث شنیدن صداها، توسط افراد درگیر با ضعف شنوایی می‌شود. این دستگاه، از سه قسمت میکروفون، تقویت کننده و رسیور ساخته شده است. امروزه سمعک‌ها جزو وسایل پزشکی طبقه‌ بندی می‌شوند. ابزار تحریک کننده شنوایی، انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن‌ها، ویژگی‌هایی منحصر به فردی را دارا هستند. انواع گوناگونی از سمعک‌ها وابسته به شرایط هر شخص و میزان ضعف گوش وی می‌باشند. یکی از راه‌هایی که می‌تواند شما را در انتخاب سمعک درست یاری کند، پزشک متخصص است؛ هرچند که اگر فرزند شما در سنین کم در برابر استفاده از سمعک مقا‌ومت می‌کند، می‌توانید با یاداوری عوارض عدم استفاده از سمعک، او را متقاعد به استفاده از ابزار محرک شنوایی کنید.

علت مقاومت کردن افراد در برابر استفاده از سمعک
همانگونه که می‌دانید، یکی از متداول‌ترین‌ روش‌ها برای درمان کم شنوایی، بهره گیری از سمعک است. اما‌ گاهاً افراد ممکن است در برابر استفاده از سمعک مقاومت کنند؛ به عنوان نمونه، بیشترین طیف افرادی که تمایلی به استفاده از سمعک ندارند، کودکان در سنین خاص و همچنین افراد مسنی هستند که ترجیح می‌دهند راه‌های‌ دیگری مانند بلندتر کردن صداها را برای بر طرف کردن ضعف شنوایی خود امتحان کنند؛ گاهی نیز افراد بر‌ این نکته که «آیا سمعک به شنوایی کمک می‌کند؟» شک دارند. امروزه به دلیل هزینه‌های بالای شنوایی سنجی و خرید سمعک، افراد زیادی توانایی خرید آن را ندارند؛ غافل از اینکه عوارض عدم استفاده از سمعک به مراتب بیشتر از هزینه تهیه آن می‌باشد.

عدم استفاده از سمعک باعث ضعیف‌تر‌شدن شنوایی می‌شود؟
اولین سوالی که افراد از متخصصین شنوایی می‌پرسند، این است که «آیا بدتر شدن وضعیت شنوایی، می‌تواند یکی از عوارض عدم استفاده از سمعک باشد؟» ممکن است برایتان جالب باشد که بگوییم عدم استفاده از سمعک هیچ تاثیری بر افت شنوایی ندارد؛ به بیان دیگر، اگر شما به صورت مداوم هم از سمعک استفاده کنید، همچنان ممکن است که افت شنوایی ادامه یابد. اما نکته قابل توجه آن است که عدم استفاده از سمعک می‌تواند در سنین کم، بر روی گفتار افراد نیز تاثیرات منفی بگذارد.

تاثیر عدم استفاده از سمعک بر مغز
به طور کلی، می‌توان گفت که مغز بعد از ضعف شنوایی، برای کمک به حفظ توانایی و درک گفتار، دچار تغییراتی می‌شود. یکی از عوارض عدم استفاده از سمعک، مشکل در مکالمه در محیط‌های شلوغ است؛ این امر باعث می‌شود که بزرگسالان دارای ضعف شنوایی، منزوی شوند. این امر در سنین بالا، باعث افسردگی و گوشه گیری افراد خواهد شد. سمعک، صداها را بلندتر می‌کند و سلول‌های گوش را مجبور می‌کند تا صداها را، با فرکانس بهتری به مغز انتقال دهند؛ به گونه‌ای که بدون ابزار شنوایی، این فرایند عملاً امکان پذیر نخواهد بود. از نظر جسمی، فرایند رساندن صداها به مغز توسط سمعک، می‌توانند کمک کننده باشد؛ چراکه این عمل، باعث تحریک مغز و شبکه‌های عصبی خواهد شد. از دست رفتن نورون‌ها در قشر مغز، بعد از ضعف شنوایی اتفاق می‌افتد. زمانی که ما با شنوایی طبیعی متولد می‌شویم، مغز با استفاده از صداها، به عنوان بخشی از شبکه‌های عصبی، تکامل می‌یابد؛ زمانی که حس شنوایی از دست می‌رود، شبکه‌هایی که قبلاً از آن ها استفاده می‌شده، فعال نمی‌شوند و اگر از آن‌ها استفاده نشود، آن‌ها نابود خواهند شد. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید،

 “هر آنچه در مورد تعمیرات سمعک باید بدانید“

“همه چیز درباره کم شنوایی مادرزادی و اکتسابی و علل آن ها“

تاثیرات عاطفی عدم استفاده از سمعک
همانطور که می‌دانید، یکی از مواردی که انسان‌ها را از دیگر موجودات بر روی زمین جدا کرده است، توانایی برقراری ارتباط است. گوش، به عنوان یکی‌ از مهم‌تریم اعضای ارتباطی شناخته می‌شود؛ زمانی که این عضو دچار مشکل شود، عوارض گوناگونی بر روی زندگی خواهد داشت. گاهی ممکن است افراد به طور کلی توانایی شنیداری خود را از دست بدهند و ناچار به استفاده از ابزارهای شنوایی خاص کنند. یکی از عوارض عدم استفاده از سمعک نیز آن است که فرد نمی‌تواند متوجه شود که دیگران در رابطه با چه مسائلی صحبت می‌کنند؛ از همین رو توانایی صحبت کردن با آن‌ها را نیز نخواهد داشت. با این حال، باز هم شاهد آن هستیم که افراد در جامعه، از سمعک استفاده نمی‌کنند. کم شنوایی، خطرات قابل مشاهده‌ای را، به خصوص در سنین بالا، داراست. تشخیص به موقع ضعف شنوایی و خرید سمعک، علاوه بر کمک به بهبود شنیدار افراد، می‌تواند تاثیرات مثبتی بر مهارت‌های ارتباطی افراد داشته باشد.

کاهش حافظه
یکی دیگر از عوارض عدم استفاده از سمعک، کاهش حافظه می‌باشد. می‌توان گفت که برقراری ارتباط با دیگران و مبادله اطلاعات با آن‌ها، ظرفیت مغز را افزایش می‌دهد. از همین رو، استفاده از ظرفیت‌های مغزی، از طریق سمعک و محرک‌های شنوایی، ورزش‌های بدنی مفید، رژیم غذایی مناسب بدون توجه به محیط، چه در خانه و چه بیرون از خانه، می‌تواند ظرفیت مغزی افراد سالمند را ارتقا بخشد و تاثیرات مثبتی بر روی شنوایی افراد داشته باشد.

کاهش عملکرد شناختی
یکی از عوارض عدم استفاده از سمعک، کاهش عملکرد شناختی می‌باشد. مطالعاتی که بر روی مغز انجام گرفته است، نشان داده که افراد با سن بالا، مبتلا به کم شنوایی، ماده خاکستری مغزشان، کمتر از افراد عادی بوده و در بخشی از مغز که صداها را دریافت و پردازش می‌کند، دارای ضعف‌هایی می‌باشند. امکان کوچک شدن برخی از ساختارهای سلولی مغز، در صورت عدم تحریک کافی، وجود دارد و همین مورد، می‌تواند منجر به تحت الشعاع قرار دادن عملکرد شناختی مغز شود.

خرید و تعمیر سمعک
حال که با عوارض عدم استفاده از سمعک آشنا شدید، می‌توانید به درستی برای خرید یا تعمیر سمعک مورد نیاز خود اقدام کنید. خرید سمعک یک فرایند نسبتا مهم و تخصصی است؛ از همین رو، لازم است تا شما آن را از یک مرکز معتبر خریداری کنید. همچنین، اگر ابزار شنوایی شما با مشکلی مواجه است، می‌توانید آن را با خیالی آسوده به متخصصین مرکز طنین سمعک بسپارید. این سایت یکی از منابع معتبر در زمینه ارائه اطلاعات حول محور سمعک و همچنین فروش آن می‌باشد. برای آگاهی از قیمت سمعک, به مراکز معتبر و تخصصی مراجعه کنید.

جهت خرید سمعک با کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید.
مشاهده اطلاعات تماس
شماره تماس: ٢-٦٦٩٦٢٩٥١(۰۲۱)

جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، عوارض عدم استفاده از سمعک باید جدی گرفته شود و در صورت ضعف شنوایی، لازم است تا خرید سمعک را در اولویت قرار دهید. شما باید در وهله اول به یک پزشک متخصص شنوایی مراجعه کنید و پروسه شنوایی سنجی را آغاز نمایید. پس از آن می‌توانید برای خرید و تعمیر سمعک به سایت طنین سمعک مراجعه کنید.

سوالات متداول
قیمت سمعک چقدر است؟
قیمت این ابزار، باتوجه به میزان ضعف شنوایی شما و همچنین نوع آن تعیین می‌شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که درک درستی از صداهای اطراف و شنیده‌ها ندارید، لازم است تا یک تست شنوایی سنجی انجام دهید.

منبع: https://taninsamak.com/%d8%b9%d9%88%d8%a7%d8%b1%d8%b6-%d8%b9%d8%af%d9%85-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%b3%d9%85%d8%b9%da%a9/





:: برچسب‌ها: سمعک ,
:: بازدید از این مطلب : 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 مرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: